فهرست مطالب
Toggleاینکه چه کیف پولی «بهترین» است، کاملاً به شرایط بستگی دارد و برای هر شخص نسبت به سطح دانش، امکانات مدنظر و میزان سرمایه، پاسخ به این سوال میتواند متفاوت باشد.
بهعنوان مثال، برای افراد تازهکار معمولاً کیف پولی مناسب است که کارکردن با آن آسان باشد و از ارزهای دیجیتال معتددی پشتیبانی کند؛ اما برای فردی که حرفهای است و به امکانات بیشتری برای مدیریت بیت کوین نیاز دارد، رابط کاربری یا پشتیبانی از ارزهای دیجیتال دیگر، خیلی اهمیت ندارد.
همچنین، امکانات (دسترسی به اینترنت، کامپیوتر یا تلفن همراه) در بحث مناسببودن یک کیف پول تأثیرگذار است. کیف پولهای بیت کوین انواع مختلفی دارند و در سیستمعاملهای مختلف اجرا میشوند و هرکس نسبت به شرایط و امکانات خود یکی از انواع کیف پولهای بیت کوین را انتخاب میکند
اگرچه بیش از صد کیف پول با نامهای مختلف برای بیت کوین وجود دارد، در اینجا ۹ کیف پول را معرفی میکنیم که از نظر تیم محتوای وبسایت ارزدیجیتال در سال ۲۰۲۲ بهترین گزینهها برای ذخیره بیت کوین هستند.
کیف پولهایی که در ادامه معرفی میشوند، کلیدهای خصوصی (داراییها) را روی دستگاه یا محیط فیزیکی ذخیره میکنند و بهجز خود کاربر، افراد دیگر هیچگونه دسترسی به داراییها ندارند. در حقیقت کیف پولهای معرفیشده غیرامانی هستند و خطر تحریم یا بلوکهشدن سرمایه در این کیف پولها وجود ندارد.
در تهیه این فهرست معیارهایی همچون امنیت، تعداد نصب، ویژگیهای متنوع و بازخورد کاربران لحاظ شده است.
فراموش نکنید کیف پولهای روی صرافیها، داراییها را بهصورت امانی (Custody) نگهداری میکنند و کنترل داراییها بهمعنای واقعی در دست خود کاربران نیست. در میان فعالان این حوزه، فضای ذخیرهسازی امانی، کیف پول محسوب نمیشود و در این مقاله هم منظور ما از کیف پول آنهایی هستند که کنترل کامل داراییها را به دست خود کاربر میسپارند. همچنین، برای کاربران ایرانی ذخیره ارزهای دیجیتال روی صرافیها میتواند خطر تحریم و بلوکهشدن سرمایه را به همراه داشته باشد.
کیف پولهای زیر در حال حاضر بهترین گزینههای موجود برای ذخیره بیت کوین هستند:
- کیف پول Trust Wallet (موبایل) – بهترین گزینه برای تازهکارها
- کیف پول Ledger (سختافزاری) – امنترین گزینه
- کیف پول Trezor (سختافزاری)
- کیف پول Mycelium (موبایل)
- کیف پول BlueWallet (موبایل)
- کیف پول Electrum (دسکتاپ و موبایل) – بهترین گزینه برای حرفهایها
- کیف پول Exodus (دسکتاپ و موبایل)
- کیف پول Bitcoin Wallet (موبایل)
- کیف پول Blockchain.com (تحت وب)
1. کیف پول تراست والت (Trust Wallet)
کیف پول موبایل تراست بدون اغراق یکی از بهترین کیف پولهای بیت کوین است؛ بهخصوص برای کاربران تازهکار. این کیف پولِ کاملاً رایگان که روی اندروید و iOS عرضه شده است، متعلق به بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال جهان، یعنی صرافی بایننس است. با این حال، این نرمافزار کلیدهای خصوصی را روی دستگاه کاربر ذخیره میکند و به این ترتیب نه بایننس و نه هیچ فرد دیگری بهجز خود مالک به داراییها دسترسی نخواهند داشت.
تراست والت که بهجز بیت کوین از هزاران کوین و توکن دیگر پشتیبانی میکند، با بیش از ۱۰ میلیون نصب و امتیاز ۴.۶ در گوگلپلی، لقب محبوبترین کیف پول ارزهای دیجیتال را از آن خود کرده است.
این کیف پول از تمام قابلیتهای امنیتی مهم برای یک کیف پول مانند گذرواژه، پین، بکآپ، قفل اثرانگشت، قفل چهره (در صورت پشتیبانی گوشی) پشتیبانی میکند.
نقاط قوت:
- امنیت بالا
- رابط کاربری آسان
- پشتیبانی از هزاران کوین و توکن
نقاط ضعف:
- فقط برای موبایل در دسترس است.
2. کیف پول سختافزاری لجر (Ledger)
یکی از امنترین گزینهها برای ذخیره بیت کوین، کیف پول سختافزاری است و شرکت فرانسوی لجر (Ledger)، در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده این نوع کیف پول است.
کیف پولهای سختافزاری لجر، کلیدهای خصوصی را بهصورت کاملاً امن و آفلاین نگهداری میکنند و نسبت به کیف پولهای نرمافزاری، لایههای امنیتی بیشتری دارند.
مدل لجر نانو اس (Ledger Nano S) مشهورترین محصول این شرکت است که سالهاست از نظر امنیت امتحان خود را پس داده است. این کیف پول با قیمت حدود ۶۰ دلار یکی از اقتصادیترین گزینهها در میان تمام کیف پولهای سختافزاری است و از فروشگاههای معتبر ایرانی هم میشود آن را تهیه کرد.
لجر مدل دیگری تحتعنوان «نانو ایکس» (Nano X) دارد که از امکانات بیشتری مانند صفحهنمایش بهتر، بلوتوث و باتری برخوردار است. شایان ذکر است هر دو کیف پول از نظر امنیت تقریباً یکی هستند. قیمت مدل ایکس دو برابر بیشتر یعنی حدود ۱۲۰ دلار است.
اخیراً مدل جدیدتری هم با نام «نانو اس پلاس» عرضه شده است که از نظر عملکردی همان کیف پول نانو اس است؛ اما امکانات بیشتری برای مدیریت تراکنشها دارد.
کیف پولهای لجر تقریباً از تمام ارزهای دیجیتال معتبر بهعلاوه هزاران توکن (توکنهای مبتنی بر اتریوم، ایاس، نم و …) پشتیبانی میکنند. از این رو، یک کیف پول برای نگهداری اغلب ارزهای دیجیتال کافی است. برای مشاهده ارزهای دیجیتال پشتیبانیشده در هر مدل لجر، به این لینک مراجعه کنید.
نقاط قوت:
- داشتن گواهینامه CSPN (گواهینامه سطح اول امنیت) از ANSSI
- امنیت بسیار بالا
- پشتیبانی از طیف وسیعی از ارزهای دیجیتال
- تیم توسعهدهنده و پشتیبانی بسیار قوی
نقاط ضعف:
- برای استفادههای روزمره مناسب نیست.
3. کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)
شرکت ترزور که دفتر مرکزی آن در کشور چک قرار دارد، اولین سازنده کیف پولهای سختافزاری بیت کوین برای عموم است. این شرکت هم مانند لجر، کیف پولهای سختافزاری بسیار امنی میسازد؛ اما فروش و مقبولیت کمتری نسبت به لجر دارد.
مشهورترین محصول این شرکت، کیف پول ترزور وان (Trezor One) است که البته در حال حاضر محصول جدیدتری به نام ترزور مدل تی (Trezor Model T) عرضه شده است. این دو محصول از نظر امنیت تفاوت چندانی با هم ندارند؛ اما مدل تی از امکانات جانبی بیشتری برخوردار است. همچنین مدل وان از ریپل و چند ارز دیجیتال دیگر پشتیبانی نمیکند؛ اما مدل تی این ارزها را هم پوشش میدهد. قیمت مدل وان ترزور حدود ۵۹ دلار و قیمت مدل تی حدود ۱۹۲ دلار است.
کیف پول سختافزاری ترزور مثل لجر کلیدهای خصوصی را بهصورت کاملاً امن و آفلاین نگهداری میکند و در صورت رعایت برخی جوانب از سمت کاربر، هککردن آن تقریباً غیرممکن است. برای مشاهده ارزهای دیجیتال پشتیبانیشده در مدلهای مختلف ترزور به این لینک مراجعه کنید.
نقاط قوت:
- امنیت بسیار بالا
- پشتیبانی از بیش از هزار کوین و توکن (مدل وان از ریپل و چند ارز دیجیتال دیگر پشتیبانی نمیکند.)
- قابلیت همگامسازی با تعداد زیادی از نرمافزارهای کیف پول
- اندازه و وزن مناسب
نقاط ضعف:
- برای استفادههای روزمره مناسب نیست.
- بدنه ضعیف در مدل وان
۴. کیف پول مایسلیوم (Mycelium)
کیف پول مایسلیوم یکی از بهترین کیف پولهای موبایل برای ذخیرهسازی بیت کوین است که برای هر دو سیستمعامل محبوب موبایل یعنی اندروید و iOS در دسترس است.
اگرچه ویژگیهای ظاهری مایسلیوم بهزیبایی و بهراحتی کیف پولهای جدیدتر نیست؛ اما میتوانیم بدون اغراق آن را یکی از امنترین و حرفهایترین کیف پولهای بیت کوین بدانیم. این نرمافزار اتریوم و توکنهای مبتنی بر اتریوم را هم بهفهرست ارزهای خود اضافه کرده است.
از مایسلیوم میشود برای اتصال به کیف پولهای سختافزاری هم استفاده کرد و همچنین برای خرجکردن و انتقال مبالغ داخل کیف پولهای کاغذی یکی از ابزارهای رایج است.
در این کیف پول، کاربر بر کلیدهای خصوصی و دارایی خود کنترل کامل دارد و انواع گزینههای امنیتی از جمله PIN در آن تعبیه شده است.
نقاط قوت:
- امنیت بالا
- قابلیتهای جانبی زیاد
- امکان اتصال به کیف پولهای سختافزاری
- امکان خرجکردن کیف پول کاغذی
نقاط ضعف:
- فقط نسخه موبایل دارد.
- رابط کاربری ضعیف که برای تازهکارها مناسب نیست.