اسکالپ تریدینگ

اسکالپ تریدینگ یک استراتژی بسیار معمول در معاملات کوتاه مدت است.

در واقع این روش، معمول‌ترین روش معامله روزانه در بین تمام استراتژی‌هاست.

در معاملات اسکالپ، تایم فریم‌های کمتری در تحلیل مورد استفاده قرار می‌گیرد، تصمیمات سریعتری گرفته می‌شود و نیازمند تسلط بسیار خوبی بر روی تحلیل تکنیکال و ابزارهای نموداری است؛ به همین دلیل بسیاری از معامله‌گران حرفه‌ای، بخشی از سرمایه خود را برای این نوع معامله در حساب خود نگه می‌دارند.

استراتژی اسکالپ تریدینگ در بسیاری از بازارهای مالی قابل استفاده است، معامله گران اسکالپی در فارکس، بازار بورس و بازار رمزارزها فعال هستند.

قبل از اینکه این مقاله را بخوانید باید با انواع استراتژی‌های معامله‌گری آشنا شوید و بعد از اینکه با موارد ابتدایی آشنا شدید، ادامه دهید.

در ادامه در مورد اسکالپ تریدینگ در رمزارزها خواهیم گفت و چند تا از پرکاربردترین استراتژی‌های آن‌ها را به شما یاد خواهیم داد.

 

اسکالپینگ چیست؟

اسکالپینگ یک استراتژی معامله است که در آن معامله‌گران سعی می‌کنند از حرکات بسیار کوچک قیمتی سود بگیرند. این افراد به دنبال اهداف قیمتی بسیار بالا نیستند و در عوض در تلاش‌اند که بارها و بارها و از تغییرات کوچک قیمتی سود ببرند.

به همین دلیل، معامله‌گران اسکالپی ممکن است تعداد زیادی سفارش در یک بازه زمانی کوتاه ثبت کنند و به دنبال ناکارآمدی بازار و حرکات کوچک قیمتی هستند.

تفکر اصلی پشت این استراتژی این است که با جمع کردن تعداد زیادی از سودهای کوچک، معامله‌گر در نهایت به سود کلانی دست یابد.

با توجه به تایم‌فریم‌های بسیار کوتاه، معامله‌گران اسکالپی به تحلیل تکنیکال بسیار پایبند و وابسته هستند؛ زیرا اکثر دلایل بنیادی در طولانی مدت خود را در قیمت دارایی نشان می‌دهند و این افراد ندرتا خودشان را درگیر این نوع تحلیل می‌کنند.

با این حال اخبار بنیادی تاثیر خوبی در رشد دارایی (مثلا ارز دیجیتال یا سهم) دارند.

به زبان ساده و کوتاه، اسکالپ تریدینگ به دنبال نوسانات کوتاه‌مدت است؛ نه افزایش قیمت‌ها در طولانی مدت.

این استراتژی شاید برای همه مناسب نباشد؛ زیرا به فهم و درک بسیار بالا از ساز و کارهای بازار و همچنین تصمیم‌گیری سریع تحت فشار و استرس نیاز دارد.

اسکالپرها چطور پول درمیاورند؟

خوب فاکتورهای تکنیکالی که معامله‌گران اسکالپی به آن‌ها توجه می‌کنند چیست؟ حجم معاملات، پرایس اکشن، سطوح حمایت و مقاومت و الگوهای شمعی از معروف‌ترین و پر کاربردترین ابزارهای معامله و طراحی یک ستاپ معاملاتی هستند.

برخی از پرکاربردترین اندیکاتورهای استفاده شده توسط این دسته از تریدرها نیز میانگین متحرک‌ها، شاخص قدرت نسبی (RSI) و نوارهای بولینگر، VWAP و فیبوناچی هستند.

بسیاری از معامله گران اسکالپی از تحلیل لیست سفارشات (order book) نیز استفاده می‌کنند و علاوه بر همه این‌ها برخی از این افراد اندیکاتورهای مخصوص خودشان را درست می‌کنند تا برتری خاص‌تری نسبت به بقیه بازار داشته باشند.

درست مانند هر استراتژی دیگری در بازارهای مالی، داشتن یک ابزار خاص به موفقیت شما کمک بسیار بزرگی می‌کند.

همانطور که قبلا گفتیم، اسکالپرها معمولا در تایم‌فریم‌های کوچکتر مثل 1 ساعته، 15 دقیقه‌ای یا 5 دقیقه ترید می‌کنند؛ برخی از آن‌ها ممکن است حتی به نمودارهای زیر 1 دقیقه نیز توجه کنند.

بهرحال با این تایم‌فریم‌ها ما وارد قلمروی ربات‌های معاملاتی با فرکانس بالا می‌شویم که شاید برای انسان‌ها کار در این ناحیه منطقی نباشد؛ زیرا ماشین‌ها می‌توانند در زمان کمی داده‌های زیادی را بررسی و پردازش می‌کنند و ترید کردن با نمودار 15 ثانیه‌ای برای انسان عادی معقول نیست.

مطلب مرتبط: آیا بات معاملات اتوماتیک ارزهای دیجیتال سودآور است؟

باید این نکته را نیز در نظر بگیریم که ابزارهای تحلیلی در تایم‌فریم‌های بالاتر بسیار بهتر و دقیق‌تر کار می‌کنند.

در اسکالپ تریدینگ هم اکثر افراد ابتدا به تایم فریم‌های بالاتر نگاه کرده و تحلیل می‌کنند و بعد از مشخص کردن روند کلی بازار، زوم کرده و به دنبال فرصت‌های اسکالپینگ می‌گردند؛ یعنی داشتن دیدی از ساختار بازار در تایم‌فریم‌های بالا بسیار کمک کننده است؛ حتی اگر معاملات ما به صورت کوتاه مدت باشد.

استراتژی هر فرد با فرد دیگر فرق می‌کند و نمی‌توان نسخه‌ای یکسان برای همه در نظر گرفت؛ اما با این حال قوانین مشخص و ثابتی وجود دارند که بتوان طبق آن‌‌ها معاملات خود را شکل داد.

مهمترین فاکتور موفقیت در معامله گری چیست؟ - سنا

استراتژی‌های اسکالپ تریدینگ

ما می‌توانیم اسکالپ تریدر‌ها را به دو دسته اختیاری و سیستماتیک تقسیم کنیم.

تریدرهای اختیاری با دیدن شرایط بازار، تصمیمات خود را در لحظه می‌گیرند. این دسته از تریدرها شاید سیستم و استراتژی خاصی برای ورود و خروج به سهم و رمزارز داشته باشند؛ اما معمولا بر اساس شرایط بازار تصمیم‌گیری می‌کنند.

این افراد فاکتورهای زیادی را در معاملات خود در نظر می‌گیرند؛ اما این قوانین و فاکتورها زیاد سفت و سخت نبوده و بیشتر از روی غریزه و حس درونی تصمیم می‌گیرند.

تریدرهای سیستماتیک رویکرد متفاوتی دارند.

در واقع این دسته‌بندی را می‌توان برای دیگر انواع تریدرها نیز پیاده کرد؛ اما تفاوت بین آن‌ها در استراتژی‌های کوتاه مدت بیشتر مشخص می‌شود؛ چون قطعا ترید اختیاری در تایم‌فریم‌ها بلندتر به خوبی کوتاه‌مدت کارساز نیست.

برخی از معامله‌گران اسکالپی از روشی به نام معاملات دامنه‌ای (range trading) استفاده می‌کنند.

پایین این رنج، به عنوان حمایت و بالای آن به عنوان مقاومت تعیین می‌شود. مثلا قیمت مدتی در بین 0.45 دلار تا 0.55 دلار بطور مداوم نوسان می‌کند و اسکالپ تریدرها از نوسانات قیمت در این دامنه، نوسان می‌گیرند.

قطعا هیچ تضمینی وجود ندارد که قیمت همچنان در این دامنه قیمتی باشد، اما بازهم این سیستم، سیستم معاملاتی خوبی است.

در کل معامله‌گران حرفه‌ای، حدضرر خود را در فاصله کمی از نقطه شکست دامنه قیمتی قرار می‌دهند تا اگر قیمت از دامنه موردنظر خارج شد زیان سنگینی متحمل نشوند.

یکی دیگر از استراتژی‌ها در اسکالپ تریدینگ، بررسی تفاوت میان قیمت عرضه و تقاضاست.

شما می‌توانید از این فرصت استفاده کنید؛ اگر تفاوت قابل توجهی بین پایین‌ترین قیمت عرضه و بالاترین قیمت تقاضا (به انگلیسی bid-ask spread) وجود داشته باشد.

اسکالپر‌ها می‌توانند از این فرصت‌ها سود ببرند؛ اما در واقع در این نبرد شما در برابر الگوریتم‌ها و ربات‌ها خواهید ایستاد؛ زیرا آن‌ها در پیدا کردن و دیدن چنین داده‌هایی بسیار سریع‌تر از شما هستند.

در اسکالپ تریدینگ معمولا از اهرم استفاده می‌شود.

آن‌ها اغلب از پلتفرم‌های مارجین تریدینگ، قراردادهای آتی و دیگر ابزارهای مالی که قابلیت اهرم را دارند استفاده می‌کنند. هرچند با این کار سود کم‌شان بسیار زیاد می‌شود. اما باید مراقب ریزش‌ها نیز باشند زیرا اهرم در معاملات همانطور که می‌توان پتانسیل سودآوری را افزایش دهد، در هنگام زیان نیز می‌تواند زیان زیادی را بر معامله‌گر تحمیل کند.

آیا شما هم باید سبک معامله اسکالپی را در پیش بگیرید؟

جواب این سوال کاملا به این بستگی دارد که چه استایل معاملاتی‌ای به درد شما می‌خورد.

برخی از تریدرها دوست ندارند هنگام خواب، موقعیت معاملاتی باز داشته باشند بنابراین از استراتژی‌های کوتاه مدت استفاده می‌کنند.

معامله‌گران روزانه و دیگر افراد کوتاه مدتی ممکن است به این استراتژی علاقه‌مند باشند.

از طرف دیگر برخی از معامله‌گران بلند مدت تصمیمات خود را بر اساس بازه زمانی طولانی‌تری می‌گیرند و برایشان مهم نیست اگر پوزیشن آن‌ها حتی یک ماه باز بماند.

فقط وارد معامله شده، قیمت هدف را تعیین کرده، حد ضرر را مشخص نموده و هر از چندگاهی معاملات را نگاه می‌کنند.

پس اگر می‌خواهید بدانید که معاملات اسکالپی به درد شما می‌خورد یا خیر، باید ببینید چه استایل معاملاتی‌ای دارید. علاوه بر این باید استراتژی خود را نیز پیدا کنید که به شخصیت و ریسک‌پذیری شما بیایید و سود و تداوم داشته باشد.

شما می‌توانید در شبکه آزمایشی آتی بایننس (Binance Futures testnet) و یا دیگر شبکه‌های دمو تمرین کنید و استراتژی‌های مختلف را تست کنید تا بهترین آنها را پیدا کنید. به این ترتیب سرمایه اصلی‌اتان نیز در معرض خطر نخواهد بود.

اسکالپرها چطور پول درمیاورند؟

خوب فاکتورهای تکنیکالی که معامله‌گران اسکالپی به آن‌ها توجه می‌کنند چیست؟ حجم معاملات، پرایس اکشن، سطوح حمایت و مقاومت و الگوهای شمعی از معروف‌ترین و پر کاربردترین ابزارهای معامله و طراحی یک ستاپ معاملاتی هستند. برخی از پرکاربردترین اندیکاتورهای استفاده شده توسط این دسته از تریدرها نیز میانگین متحرک‌ها، شاخص قدرت نسبی (RSI) و نوارهای بولینگر، VWAP و فیبوناچی هستند.

Leave A Comment

Once Weekly Webinar