۵ اشتباه رایج درباره به‌روزرسانی مِرج اتریوم

با نزدیک‌شدن به زمان احتمالی به‌روزرسانی مِرج (Merge) یا ادغام اتریوم در شهریور امسال، موجی از هیجانات بازار را فرا گرفته است. با اینکه پیش‌بینی‌های بسیاری درباره تأثیرات ادغام شبکه مبتنی بر اثبات کار فعلی اتریوم و شبکه مبتنی بر اثبات سهام بیکن چین (Beacon Chain) وجود دارد. همچنان تصورات و شایعات نادرستی پیرامون آینده این به‌روزرسانی میان کاربران دست‌به‌دست می‌شود.

به گزارش کوین تلگراف، ادغام مهم‌ترین به‌روزرسانی تاریخ اتریوم، پایان استفاده از الگوریتم اثبات کار برای این بلاک چین و انتقال به اثبات سهام است. در ادامه این مطلب ۵ تصور اشتباه درباره به‌روزرسانی مرج اتریوم را بررسی می‌کنیم. میان کاربران وجود دارند و از سایر تصورات اشتباه رایج‌تر هستند.

اشتباه شماره ۱: هزینه کارمزدهای اتریوم پس از ادغام کاهش می‌یابد

یکی از بزرگترین تصورات اشتباه رایج میان سرمایه‌گذاران این است که به‌روزرسانی ادغام هزینه‌ گس (Gas) (کامزد تراکنش)‌ اتریوم را کاهش می‌دهد. با این که کاهش کارمزدها در صدر فهرست خواسته‌های هر سرمایه‌گذاری قرار دارد. ادغام تنها قرار است مکانسیم اجماع در بلاک چین اتریوم را از اثبات کار به اثبات سهام تغییر دهد.

کاهش هزینه‌های گس اتریوم نیازمند کار روی افزایش ظرفیت و توان شبکه است. در حال حاضر، جامعه توسعه‌دهندگان اتریوم روی یک نقشه راه با محوریت فناوری رول‌آپ (Roll-Up) کار می‌کنند تا هزینه تراکنش‌های شبکه را کاهش دهند.

اشتباه شماره ۲: تراکنش‌های اتریوم پس از ادغام سریع‌تر خواهند شد

بهتر است تصور کنیم که تراکنش‌های اتریوم به‌طور محسوسی سریع‌تر نخواهند شد. البته که شبکه بیکن چین به اعتبارسنج‌ها اجازه می‌دهد تا هر ۱۲ ثانیه یک بلاک جدید را منتشر کنند. در حالی که این زمان در شبکه مبتنی بر اثبات کار فعلی حدود ۱۳.۳ ثانیه است.

توسعه‌دهندگان اتریوم بر این باورند که انتقال به اثبات سهام باعث افزایش ۱۰درصدی سرعت تولید بلاک‌های این شبکه می‌شود. بنابراین، این افزایش سرعت آن‌قدر جزئی است که احتمالاً کاربران متوجه‌ آن نخواهند شد.

در کنار این موضوع، قرار است این شبکه در آینده از فناوری شاردینگ (Sharding) استفاده کند تا از این طریق مقیاس‌پذیری خود را ارتقا دهد؛ اما راه‌اندازی شاردینگ هم بعد از به‌روزرسانی مرج و احتمالاً سال ۲۰۲۳ انجام خواهد شد.

اشتباه شماره ۳: ادغام باعث ایجاد وقفه در کار شبکه اتریوم خواهد شد

در برابر شایعاتی که نتایج مثبتی را برای ادغام اتریوم متصور هستند، باور نادرستی هم وجود دارد که می‌گوید این به‌روزرسانی برنامه‌ریزی‌شده، برای لحظه‌ای بلاک چین اتریوم را از کار خواهد انداخت. توسعه‌دهندگان اتریوم اما، انتظار وقوع هیچ مشکل و وقفه‌ای را در جریان این به‌روزرسانی ندارد. زیرا صرفاً نحوه ساخت بلاک‌ها با استفاده از اثبات کار به استفاده از اثبات سهام تغییر می‌کند.

اشتباه شماره ۴: سهام‌گذاران می‌توانند بلافاصله بعد از به‌روزرسانی اترهای خود را برداشت کنند

تمام اتریوم‌های سهام‌گذاری‌شده در قالب توکنی به نام استیکِد اتر (stETH) که پشتوانه یک‌به‌یک نسبت به اتریوم دارد، در حال حاضر در زنجیرهٔ بیکن قفل‌ شده‌اند. با اینکه کاربران دوست دارند پس از ادغام، دارایی‌های سهام‌گذاری‌شده خود را برداشت کنند، جامعهٔ توسعه‌دهندگان این شبکه تأیید کرده است که امکان انجام این کار بلافاصله پس از به‌روزرسانی مرج وجود نخواهد داشت.

برداشت توکن‌های stETH سهام‌گذاری‌شده پس از به‌روزرسانی بزرگ بعد از ادغام، یعنی به‌روزرسانی شانگهای شدنی خواهد بود. در نتیجه، دارایی‌های کاربران حداقل ۶ تا ۱۲ ماه پس از ادغام، قفل‌شده باقی خواهند ماند.

اشتباه شماره ۵: اعتبارسنج‌ها نمی‌توانند تا پیش از به‌روزرسانی شانگهای پاداش‌های خود را برداشت کنند

در حالی که سرمایه‌گذاران تا زمان به‌روزرسانی شانگهای امکان برداشت توکن‌های stETH خود را ندارند، امکان برداشت پاداش‌های مربوط به کارمزدها و «حداکثر ارزش قابل‌استخراج» یا «MEV» به‌دست‌آمده از تأیید اعتبار بلاک‌های شبکه اتریوم، بلافاصله پس از ارتقای مرج، برای اعتبارسنج‌ها فراهم است. از آنجا که پس از به‌روزسانی مرج، پاداش اعتبارسنج‌های شبکه دیگر در قالب توکن‌های تازه‌منتشرشده و جدید نیست، بدون دیرکرد در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.

میهایلو بیلیچ (Mihailo Bjelic)، یکی از بنیان‌گذاران پالیگان، درباره دیدگاه خود نسبت به پتانسیل‌های بالقوه اتریوم با کوین تلگراف گفت‌وگو کرده است. او می‌گوید فناوری «zkEVM»، یک راه‌حل مقیاس‌پذیری جدید برای اتریوم است که به این شبکه اجازه می‌دهد تا از نظر توان عملیاتی تراکنش‌ها، از سیستم پرداختی شرکت ویزا (Visa) پیشی بگیرد.

ساندیپ نیل‌وال (Sandeep Nailwal)، یکی دیگر از بنیان‌گذاران پالیگان، با تأیید نظرات بیلیچ، پیش‌بینی کرده است که این راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری هزینه کارمزدهای اتریوم را تا ۹۰درصد کاهش می‌دهند و توان عملیاتی شبکه را به ۴۰ تا ۵۰ تراکنش در ثانیه افزایش خواهند داد.

اتریوم چیست ؟

اتریوم (ETH) یک پلتفرم قرارداد هوشمند است که به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا برنامه های غیر متمرکز (dapps) که توسط ویتالیک بوترین در سال ۲۰۱۳ طراحی شده است را ایجاد نمایند.

 

Leave A Comment

Once Weekly Webinar